Bichon Havanais

Bichon Havanais är en underbart lättsam liten sällskapshund som passar bra som förstagångshund. Den är allergivänlig, fäller ej hår, är sällan skällig och jagar inte.

Den är inte särskilt krävande med motion men uppskattar långpromenader i skog & mark & kan tränas i agility eller andra hundsporter. Den är lättlärd, social & charmig och brukar älska att leka med barn, då den är framavlad som sällskap till just barn.

De är mjuka & följsamma till karaktären & bör uppfostras med en mjuk hand s k positiv förstärkning. De här små liven vill inget hellre än att behaga sina ägare, så om du är snäll med dem & låter dem få sina behov tillfredsställda har du en vän för livet! De ska inte behöva ligga hemma & vänta på en ägare som arbetar heltid - i så fall rekommenderar jag hunddagis eller annan hundvakt - det är en ren sällskapshund som vill vara med sin familj så mycket som möjligt & trivs ej med att bli lämnade ensamma mer än nödvändigt.

Om man vill ställa ut hunden på hundutställning ska pälsen inte klippas. Men många har idag sin Havanais som sällskapshund & klipper sina hundar regelbundet. Då är pälsvården minimal.

Bichon Havanais är en av de friskaste rasrena i Sverige med en genomsnittlig livslängd på 15 år.